Framemaat fiets bepalen

Om een framemaat fiets te bepalen zijn er een aantal maat gevende factoren van belang. Bij het aanschaffen van een nieuwe fiets is het bepalen van de framemaat een belangrijk onderdeel.

Framemaat fiets bepalen voor de soort fiets!

Het is al eerste van belang wat voor soort fiets u wilt gaan aanschaffen. Bent u opzoek naar een nieuwe stadsfiets? Of is de fiets bedoeld voor een uitdagende en sportieve bezigheid? Voor de framemaat fiets bepalen is uw lengte of geslacht per soort fiets verschillen.

Dames of heren fiets

De framemaat fiets voor dames heeft doorgaans een lagere opstap en is in de meeste gevallen iets of kleiner dan voor mannen. Mannen zijn over het algemeen iets groter. Bij de aanschaf van een nieuwe 2 wieler is het geslacht dus ook van belang.

Gaat het om een fiets voor een peuter?

Als u opzoek bent naar een fietsje voor een peuter gaat het om een klein framemaatje. Het is dan van belang dat de peuter veilig kan fietsen met of zonder zijwieltjes. Een peuter moet al zittend op het zadeltje met beide voetjes bij de grond kunnen. U ziet framemaat fiets bepalen is erg belangrijk voor de veiligheid.Voor het bepalen van de framemaat fiets is onze lengte doorslaggevend.